Blog

AirTag

2020.05.26 14:14

Habár még csak fel-felreppenő információink vannak róla, egyre bizonyosabb, hogy még idén megérkezik hozzánk az AirTag. Ez a kütyü már évek óta foglalkoztatja a világot, hiszen nem másról van szó, mint az Apple által kifejlesztett ultra-szélessávú nyomkövető eszközéről. Az AirTag névre hallgató eszközt különböző források szerint már idén, tehát 2020 második felében elkezdik gyártani Sanghajban és valószínűsíthető, hogy több tízmillió darab kerül legyártásra.

De hogy mire is jó ez a kis készülék? Az AirTag egy Bluetooth-tracker, amely ugyanazon az ultra-szélessávú rádiófrekvencián működik, akár csak az Iphone 11. Segítségével offline állapotban is bármilyen eszközünket könnyedén megtalálhatjuk a térképen a Find My alkalmazáson keresztül. Az előzetes információk alapján annyi biztos, hogy a formáját illetően kerek lesz, valamint tartalmazni fogja az U1 chipet, mely már az Iphone 11-ben is megtalálható.

Szuper kis készülékről van szó, hiszen AR-t használ a keresés során, amely által minden pontosan lekövethető a térképen – a kamerát megnyitva például egy piros lufi képében.

A lényeg, hogy egy nagyon izgalmas dologgal rukkolt elő az Apple és amint kidobják a piacra a mi boltunkban már kapható is lesz!

Ne felejtsétek, ha új vagy használt mobiltelefont vásárolnátok keressetek minket bizalommal Győrben két helyen is! (Kisfaludy utca 11, Lajta út 33) vagy nézzetek szét a webshopunkban: https://retrogsmgyor.hu/