Blog

Képek és videók lementése

2020.07.02 14:27

Amióta az Apple bevezette az iCloud Fotókat, rengetegen találkozunk az alábbi problémával: hiába csatlakoztatjuk a készülékünket számítógépünkhöz, a fotókat és videókat nem lehet importálni és lementeni, csupán egy adott százalékát azoknak.

Ez a jelenség megannyi bosszúságot okoz nap mint nap sokaknak, azonban létezik rá megoldás, melyet mai cikkünkben kívánunk bemutatni.

A legegyszerűbb helyzetünk akkor van, ha van elegendő tárhely a telefonunkon. Persze legtöbben azért kezdik el ezt az egész procedúrát, hogy helyet szabadítsanak fel, így ilyenkor kissé bonyolódik a dolog.

Mindenek előtt az iCloud Fotókból le kell tölteni a készülékünkre a fényképek teljes felbontású verzióját, csak ezután tudjuk őket a számítógépre importálni. Ha belépünk a Beállításoknál az iCloud menüpontba, majd a Tárhely kezelése opciót megnyitjuk, láthatjuk, mennyi szabad hely van a készülékünkön és mennyit foglalnak el a fotók és videók. Ha azt tapasztaljuk, van még szabad helyünk, úgy kapcsoljuk ki a „Tárhely optimalizálása” opciót, majd kapcsoljuk be a „Letöltés és eredetik megőrzése” opciót. Fontos, hogy mindeközben csatlakozva legyünk egy Wi-Fi hálózatra. A fotók és videók letöltése eltarthat egy kis ideig, amikor pedig készen van, a számítógéphez csatlakoztatva a telefont importálni tudjuk azokat.

Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a tárhelyünk megtelt, úgy szükséges tisztogatásba kezdeni, hiszen a fentebb leírt módszer csak megfelelő mennyiségű szabad hely függvényében valósítható meg.

Végső esetben, ha képtelenek vagyunk több szabad helyet előállítani, ám ez még mindig nem lenne elég, akkor sem kell elkeserednünk. Egyrészt bekapcsolhatjuk a számítógépünkön is az iCloud Fotókat, mely által automatikusan letölthetők a képeink és videóink. Természetesen ehhez a gépünkön elegendő szabad helynek kell lennie. Másrészt a böngészőt megnyitva lehetőségünk van felkeresni az iCluod.com oldalt, ahol szintén le tudjuk tölteni a fotóinkat. Ennek az a hátránya, hogy egyszerre maximum 1.000 kép és videó tölthető le.

Ha kérdésetek lenne még írjatok vagy hívjatok minket! Ne felejtsétek, ha új vagy használt mobiltelefont vásárolnátok keressetek bátran Győrben két helyen is (Kisfaludy utca 11, Lajta út 33) vagy nézzetek szét a webshopunkban: https://retrogsmgyor.hu/! :)